Slate-Lite ultravékony kőbukorolatok kültérre? Naná! - 2. rész

  • 2019. március 26. - 13.16
Slate-Lite ultravékony kőbukorolatok kültérre? Naná! - 2. rész

Előző írásunkban azt taglaltuk hosszan és talán kicsit szárazan hogy mik azok az alapvető dolgok amikre oda kell figyelni ha a Slate-Lite utravékony kőburkolatokat kültéren szeretnénk használni. Aki esetleg lemaradt róla, itt pótolhatja ---> Slate-Lite ultravékony kőbukorolatok kültérre? Naná! - 1. rész

Jelen cikkükben leginkább a Slate-Lite kőfurnérok felhasználásnak előnyire fogunk fókuszálni, valamint mutatunk néhány beépítési ötletet. Nézzük akkor az előnyöket:

Súly

Amikor ultravékony kőburkolatokról beszélünk, akkor mindenkinek a termék súlya jut eszébe először mint fő pozitívum. Való igaz, talán a legfontosabb előnye a Slate-Lite burkolatoknak, hogy nagyon könnyűek (1,5 kg/m2), emberi erővel egyszerűen mozgathatóak, nem szükséges a felület extra erősítése, dübelezése ami rengeteg macerától kíméli meg az építkező/kivitelező feleket. Egyszerűen, könnyen vághatóak a lapok, és bár az átlagnál nagyobb precizitást igényelnek a szakemberektől, viszonylag gyorsan lehet haladni a felragasztással. Ekkora méretben (122x61 vagy 240x120 cm) egy kerámialap,vagy egy fél centis kőtábla felhelyezése nem épp a legkedveltebb a kivitelezők körében.

Ellenállóság

Sokan úgy gondolják hogy egy adott burkolat tartósságát, időjárással szembeni ellenállását a termék vastagsága határozza meg. Szerencsére kijelenthetjük hogy ez nem feltétlenül van így. Bár a Slate-Lite termékeink hiába 2,5 mm vastagok, mind az UV sugárzásnak, a melegnek és a hidegnek is ellenállnak, amennyiben az illesztéseknél megtörténik a megfelelő vízzárás a, csapadék sem tud kárt tenni a lapokban, főleg ha védjük a valamilyen gyári impregnálóval.

Variálhatóság

Fontos szempont, bár egyelőre még keveset kerül előtérbe a variálhatóság kérdése, hiszen nem feltétlenül csak úgy lehet egyedivé, esztétikussá tenni egy homlokzatot, hogy a standard méretű burkolatokat hálóban, vagy eltolással felrakják a felületre. Mivel a Slate-Lite kőfurnérok nagyon vékonyak, és könnyen vághatóak, lehet játszani a homlokzatra felkerülő lapok méretével, ezzel teljesen más összhatást elérve, az íves felületekről, oszlopokról már nem is beszélve, tényleg csak a fantázia szab határt.

Visszahívás kérése

Amennyiben termékünk felkeltette érdeklődését, és további információkra lenne szüksége, kérjük adja meg nevét és telefonszámát, munkatársaink munkaidőben rövid időn belül felveszik Önnel a kapcsolatot.

További információkért és elérhetőségeinkért kérjük látogassa meg Kapcsolat oldalunkat.

További cikkek